×
Поиск по сайту


Як приготувати тушонку в електричному автоклаві просто у себе вдома

2
квітня
2024
Бельський Любомир Романович1520Кулінарія /

Як приготувати тушонку в електричному автоклаві просто у себе вдома

Заготівля м'ясної тушонки може стати досить складним завданням, оскільки м'ясні продукти часто вимагають тривалої термообробки. При цьому, приготування м'ясних консервів у домашніх умовах може бути набагато простішим і швидшим, якщо використовувати автоклави для консервування.

Ви можете купити автоклав для тушонки, щоб застосовувати його для приготування й інших продуктів, наприклад, каш, рибних консервів, паштетів, соусів, згущеного молока тощо. Сучасні автоклави побутові дають можливість проводити термообробку продуктів при температурі, що значно перевищує точку кипіння води, завдяки чому навіть найжорсткіше та найжилавіше м'ясо дуже швидко розм'якшується і набуває м'якого та ніжного смаку. Також варто зазначити, що домашній автоклав дає змогу прискорити процес консервації, що важливо, якщо ви вирішили приготувати велику кількість консервів.

Отже, ви придбали автоклав для консервування, і вирішили зайнятися з його допомогою приготуванням м'ясної тушонки. Будемо використовувати типовий електричний автоклав – на відміну від простого, газового, він оснащується вбудованим ТЕНом, що працює від побутової електромережі. Так ми зможемо готувати консерви в будь-якому зручному місці, де є розетка.

Вивчаючи рецепти тушонки в автоклаві можна помітити, що всі вони мають багато спільного. Невеликі відмінності, як правило, полягають у підборі спецій та овочів. Дуже смачна тушонка в автоклаві виходить, якщо дотримуватися такого рецепта:

  • 400-450 грамів свинини;
  • Одна цибулина;
  • Чайна ложка солі;
  • Спеції (3-4 горошини чорного перцю, лавровий лист).

Кількості продуктів є приблизними, і беруться з розрахунку на одну півлітрову банку.

М'ясо ріжемо однаковими шматочками. Якщо воно занадто пісне, можна додати трохи сала або смальцю. Цибулю подрібнюємо й укладаємо на дно банки разом зі спеціями. Сіль просочуємо водою і додаємо в банку. Далі укладаємо м'ясо, залишивши невеликий зазор для повітря під кришкою. Він необхідний, щоб м'ясо, розширюючись під час нагрівання, не видавило кришку.

Наступний етап – закатуємо банки та поміщаємо їх у наш автоклав. Заливаємо водою до рівня (на 2 см вище кришок) і закриваємо герметично кришку. Якщо налити недостатню кількість води, м'ясо може приготуватися нерівномірно – у нижній частині розвариться, а зверху залишиться жорстким.

Далі накачуємо насосом тиск не більше 1 бар. Контролювати його зручно за допомогою вбудованого манометра. Якщо він падає, значить кришка недостатньо щільно прилягає до горловини автоклава. Слід випустити повітря і перевірити стан ущільнювальної прокладки.

Вмикаємо нагрівання до потрібної температури. Для приготування тушонки цілком достатньо температури +110°С. Зверніть увагу – вона перевищує точку кипіння води. Саме за рахунок цього здійснюється прискорена термообробка м'яса, якої неможливо досягти звичайним кип'ятінням.

Не варто перевищувати рекомендовану температуру, оскільки м'ясо розвариться і перетвориться на однорідну несмачну масу. Нестача температури, навпаки, призведе до недостатньої готовності продукту.

Робочий тиск при цьому може зростати до показника 3-4 бар. Бажано стежити за ним, періодично поглядаючи на манометр, щоб не допустити перевищення. Тривалість термообробки становить від півгодини до години, залежно від типу м'яса та обсягу завантаженої тари. Так, для приготування свинячої тушонки в півлітрових банках цілком достатньо 40-50 хвилин за температури +110°С.

Зверніть увагу – тривалість стерилізації відраховується від моменту досягнення робочої температури всередині електро-автоклава.

Як приготувати тушонку в електричному автоклаві просто у себе вдома – 2

Скільки коштує автоклав

Обираючи автоклав для тушонки, має сенс розглянути асортимент відповідного обладнання на сайті Садовод. Тут пропонуються найкращі ціни для охочих купити автоклав в Україні, крім того, можна замовити обладнання для консервації з доставкою в будь-який регіон країни.

Багато в чому на автоклави ціни залежать від особливостей тієї чи іншої моделі, наприклад, апарати, виготовлені з нержавійки, коштують дорожче, як порівняти з тими, що виконані в корпусі зі звичайної вуглецевої сталі.

На будь-який автоклав домашній купити який можна в магазині https://sadovod.in.ua діє офіційна гарантія виробника.



Оставьте комментарий!

Комментарий будет опубликован после проверки

Вы можете войти под своим логином или зарегистрироваться на сайте.