×
Поиск по сайту


Як правильно заморожувати білі гриби

19
серпня
2024
Бельський Любомир Романович630Кулінарія /

Як правильно заморожувати білі гриби

Щоб зберегти грибний аромат на довгу зиму і радувати себе смачними стравами, такими як суп із білих грибів або жульєн на новорічні свята, можна скористатися морозильною камерою. Однак важливо знати деякі нюанси заморозки білих грибів, щоб зберегти їхній смак і текстуру.

3 кроки, які допоможуть вам правильно заморозити білі гриби

Крок 1: Підготовка грибів

Перше, що потрібно зробити, це підготувати гриби до заморозки. Білі гриби потрібно заморожувати сирими. Перед заморожуванням їх не потрібно відварювати або мити. Досить акуратно очистити гриби від листя, паличок і землі, зібраної під час збирання. Можна використовувати м'яку щіточку або тканину для очищення. Якщо гриби великі, їх можна нарізати на більш дрібні шматочки.

Крок 2: Заморожування грибів

Після очищення гриби слід розкласти на деку або таці в один шар. Це запобіжить злипанню грибів один з одним під час заморозки. Розкладені гриби потрібно поставити в морозилку на кілька годин.

Крок 3: Пакування грибів

Після попередньої заморозки гриби необхідно перекласти в герметичні пакети. Оптимальним варіантом є використання вакуумних пакетів, оскільки вони краще зберігають смак та аромат грибів, захищаючи їх від виморожування. Якщо вакуумного пакувальника немає, можна використовувати зіп-пакети, максимально видаливши з них повітря перед закриттям.

Як правильно заморожувати білі гриби – 2

Зберігання

Важливо пам'ятати, що білі гриби не дуже добре зберігаються у звичайних домашніх морозильних камерах. За тривалого зберігання вони можуть виморожуватися і втрачати смак та аромат. Однак протягом 2-3 місяців гриби цілком збережуть свої властивості. Використання вакуумних пакетів може трохи подовжити цей термін.

Вибір грибів

Найкраще заморожувати молоді та міцні білі гриби. Важливо також переконатися, що вони не червиві. У разі виявлення червивих частин їх необхідно видалити.

Приготування

Заморожені білі гриби можна готувати так само, як і свіжі. Їх можна варити, смажити, використовувати для приготування піци або соусів. Важливо зазначити, що у деяких зрілих білих грибів під капелюшком може бути зеленувата губка. Під час готування вона може стати неприємною і «сопливою», тому її краще видалити. Цю губку можна використовувати для варіння супу, а потім процідити, щоб отримати безвідходну кулінарну страву.



Оставьте комментарий!

Комментарий будет опубликован после проверки

Вы можете войти под своим логином или зарегистрироваться на сайте.