М'ясо спочатку маринується і насичується ароматом часнику, гірчиці та спецій. А після кількох годин запікання стає соковитим та м'яким.
Інгредієнти
- рулька – 1 шт вагою 1700-1800 г
- часник – 5–6 зубчиків
- сіль – ⅔ ст. ложки
- перець чорний мелений – ½ ч. ложки
- гірчиця столова – 2 ст. ложки
- приправа для свинини – 1 ч. ложка
- рослинна олія – 2 ст. ложки
Процес приготування
- Рульку промийте під проточною водою і підсушіть.
- Часник пропустіть через прес. Змішайте із сіллю, перцем, гірчицею, приправою та олією.
- На рульці зробіть глибокі надрізи кінчиком ножа. Натріть маринадом свинину, додаючи його і в отвори.
- Приберіть рульку в холодильник на 4–5 годин.
- Загорніть м'ясо у фольгу, викладіть у форму і поставте в розігріту до 190°С духовку.
- Через 15 хвилин зменшіть вогонь до 160°С і запікайте ще приблизно дві з половиною години.