У каструлі, мультиварці та мікрохвильовій печі крупа вийде смачною і розсипчастою.
Булгур - це пропарена, просушена та роздроблена пшениця. З золотистої крупи готують безліч смачних страв: гарніри, супи, салати , плов і навіть десерти.
Як підготувати булгур
Зазвичай булгур не промивають перед приготуванням. Якщо вам все ж таки хочеться це зробити, викладіть його в сито і злегка промийте під проточною водою. Потім просушіть крупу, щоб вона вийшла більш розсипчастою.
Булгур краще попередньо обсмажити 2-4 хвилини на вершковому або олії. На склянку крупи беріть приблизно одну столову ложку олії. Завдяки обсмажуванні булгур набуде легкого горіхового присмаку.
Крупу можна обсмажити в каструлі з товстим дном або в сковороді на середньому вогні, а також у чаші мультиварки в режимі «Смаження».
Перш ніж викласти булгур у підготовлений посуд, можна в ньому обсмажити до м'якості овочі, наприклад цибулю та моркву. У такому разі крупу варять разом із овочами. Вони зроблять її ще смачнішою та ароматнішою.
Скільки води взяти
Води під час варіння має бути вдвічі більше, ніж крупи. Тобто на 1 склянку булгура беріть 2 склянки води, яка обов'язково має бути гарячою.
Як варити булгур
Враховуйте, що при варінні булгур збільшується в 2-3 рази. Тому вибирайте посуд відповідного розміру.
У каструлі чи сковороді
Залийте крупу водою, додайте сіль і перемішайте. Доведіть до кипіння і зменшіть вогонь до мінімуму. Накрийте кришкою каструлю і варіть булгур 15-20 хвилин, поки він не вбере всю воду.
У мультиварці
Додайте до крупи воду та сіль і перемішайте. Закрийте кришку мультиварки і готуйте булгур у режимі Рис/Крупа або Плов близько 30 хвилин.
У мікрохвильовій печі
Обсмажити булгур у мікрохвильовій печі, звичайно, не вийде. Тож можна або опустити цей крок, або зробити це заздалегідь на плиті.
Викладіть булгур у скляну чи керамічну ємність. Додайте воду та сіль і перемішайте. Накрийте кришкою посуд і готуйте 2–3 хвилини на максимальній потужності. Потім залиште ємність із булгуром у закритій мікрохвильовій печі на 15 хвилин.