×
Поиск по сайту


Як заморозити ожину на зиму

17
серпня
2023
Троценко Тетяна Олегівна2450Кулінарія / /

Як заморозити ожину на зиму

Як підготувати ожину до заморожування

  1. Ретельно промийте ожину під холодною проточною водою, видаляючи листочки, гілочки та інше сміття. У процесі також позбувайтеся зіпсованих і пошкоджених ягід.
  2. Відкиньте ягоди на друшляк і дайте стекти зайвій рідині. Потім розкладіть ожину в один шар на паперовому рушнику, щоб вона просохла.

Як заморозити цілу ожину на зиму

Якщо все зробити правильно, ягоди не втратять форму після розморожування і залишаться розсипчастими. Їх можна використовувати для приготування смузі, компотів, випічки або просто з'їсти.

Що знадобиться:

  • ожина;
  • таця або деко;
  • папір або харчова плівка;
  • пакети із зіп-застібкою або звичайні поліетиленові чи контейнери з кришкою.

Як робити:

  1. Застеліть тацю або деко папером чи харчовою плівкою. Розкладіть ожину в один шар.
  2. Відправте ожину в морозилку приблизно на 2 години, поки вона не стане твердою. Точний час залежить від характеристик техніки та якості ягід. Коли ожина як слід замерзне, дістаньте її.
  3. Розкладіть ягоди по пакетах. Злегка натисніть на упаковку, щоб випустити зайве повітря. Закрийте зіп-застібку або зав'яжіть пакет на вузол.
  4. Ще один варіант – розфасувати заморожені ягоди по пластикових контейнерах зі щільною кришкою.
  5. Відправте ожину в морозилку на зберігання.

Як заморозити ожину на зиму – 2

Як заморозити ожину, перетерту з цукром

Ягідне пюре стане чудовою готовою начинкою для пирогів та іншої випічки. А ще його можна додавати в каші, напої та використовувати як соус до оладок, сирників і млинців.

Що знадобиться:

  • ожина;
  • цукор;
  • каструля або інша глибока ємність із плоским дном;
  • занурювальний блендер або товкач для картоплі;
  • пластикові контейнери.

Як робити:

  1. Викладіть ожину в каструлю або іншу місткість із високими стінками і плоским дном. Подрібніть ягоду до пюреподібного стану занурювальним блендером або товкачем для картоплі.
  2. Насипте в пюре цукор із розрахунку 0,5 кг піску на 1 кг ягід. Якщо ви не любите занадто солодкі страви, додавайте цукор порційно, щоб регулювати смак продукту.
  3. Ще раз пробийте пюре блендером або розмішайте міксером чи ложкою до повного розчинення цукру.
  4. Розлийте ожинове пюре по пластикових контейнерах і закрийте їх щільною кришкою. Для зручності вибирайте невеликі ємності, щоб розморожувати ягоди порційно.
  5. Відправте контейнери з ожиновим пюре в морозилку.


Оставьте комментарий!

Комментарий будет опубликован после проверки

Вы можете войти под своим логином или зарегистрироваться на сайте.