×
Поиск по сайту


Як заморозити малину на зиму

25
липня
2023
Сиволап Олександра Андріївна3030Кулінарія / /

Як заморозити малину на зиму

Малина багата на вітаміни й антиоксиданти. Після заморозки в ній залишається практично стільки ж цих корисних речовин, скільки й у свіжій, тож це чудовий спосіб заготовити ягоди на зиму. Щоб малина зберегла ще й свій смак і аромат, використовуйте наші прості рекомендації.

Як підготувати малину до заморожування

Малина дуже ніжна і швидко псується, тому заморожувати ягоду потрібно якомога раніше після зняття з кущів. Для початку переберіть її. Видаліть гілочки та листя. Ягоди, які потемніли або запліснявіли, викиньте. Найкрасивіші та найбільші відкладіть для заморозки цілими. Дрібні та пом'яті залиште, щоб перетерти з цукром або перетворити на пюре.

Щоб не пошкодити ягоди, краще їх не мити. Але пропустити цей крок можна, якщо ви самі виростили малину або купили її у перевіреного продавця. В інших випадках ягоди краще замочити. Для цього налийте у велику ємність холодної води і пересипте туди малину, вона має бути повністю покрита рідиною; перемішайте вміст руками.

Залиште на 10-15 хвилин і видаліть сміття, що спливло. За допомогою шумівки або друшляка обережно дістаньте малину з води, дайте їй стекти. Потім розкладіть ягоди одним шаром на паперовому або тканинному рушнику стійкою частиною вниз, залиште на 2-3 години, щоб вони повністю обсохли.

Як заморозити малину цілком

Цілі ягоди можна використовувати для прикрашання тортів та інших десертів.

Що знадобиться

  • обробна дошка або таця;
  • папір для випічки або фольга;
  • малина;
  • контейнери з кришкою або пакети із зіп-застібкою;
  • маркер.

Як робити

  1. Дошку, тацю або піддон морозильної камери застеліть папером для випічки або фольгою.
  2. Чисту і повністю суху малину викладіть в один шар стійкою частиною вниз, стежте, щоб ягоди не стикалися.
  3. Приберіть малину в морозильник на 3-4 години. Залежно від кількості ягід і температури вам може знадобиться більше або менше часу. Періодично перевіряйте заготовки, вони мають повністю затвердіти.
  4. Заморожені ягоди перекладіть у контейнери або пакети. Не набивайте тару занадто щільно, інакше малина поламається.
  5. Щоб потім легко знайти ягоди, підпишіть контейнери маркером і вкажіть дату заготівлі.

Як заморозити малину, перетерту з цукром

Ягода в такому вигляді підійде для приготування смузі, пудингів, гарячих напоїв і начинок для пирогів.

Що знадобиться

  • 1 кг малини;
  • 300 г цукру;
  • занурювальний блендер або товкач для картоплі;
  • контейнери з кришкою або пластикові пляшки;
  • маркер.

Як робити

  1. Чисту малину насипте в миску.
  2. Додайте цукор, його кількість можна регулювати за смаком.
  3. Добре перемішайте, злегка розминаючи ягоди ложкою.
  4. Залиште на 15-20 хвилин, щоб виділився сік.
  5. Подрібніть ягоди блендером. Або грубо розімніть малину товкачем для картоплі, якщо хочете залишити більші шматочки.
  6. Розлийте масу по контейнерах або невеликих пластикових пляшках, але не заповнюйте їх доверху.
  7. Підпишіть ємності та приберіть у морозильник.

Як заморозити пюре з малини

Гладеньке ягідне пюре стане в пригоді для приготування суфле, желе, кулі, соусів, лимонадів і коктейлів.

Що знадобиться

  • 500 г малини;
  • 50 г цукру;
  • занурювальний блендер;
  • дрібне сито;
  • формочки для льоду або дрібні контейнери з кришками.

Як робити

  1. Малину засипте цукром і подрібніть блендером до однорідності.
  2. Протріть ягоди крізь дрібне сито і видаліть кісточки.
  3. Розлийте пюре по контейнерах або формочках для льоду, відправте в морозильник на 4-6 годин.
  4. Якщо заморожуєте малину у формочках для льоду, після застигання перекладіть кубики в пакет із зіп-застібкою.



Оставьте комментарий!

Комментарий будет опубликован после проверки

Вы можете войти под своим логином или зарегистрироваться на сайте.