×
Поиск по сайту


Як заморозити зелений горошок на зиму

13
серпня
2023
Ілляшенко Оксана Дмитрівна1890Кулінарія / /

Як заморозити зелений горошок на зиму

Заготовлюйте його в сирому або бланшованому вигляді. Заморожений зелений горошок можна зберігати до восьми місяців.

Як підготувати зелений горошок до заморозки

Ретельно промийте стручки під проточною водою, розкладіть на рушник і просушіть. Після цього дістаньте з них зерна. У процесі відбраковуйте зіпсовані та пошкоджені черв'яками горошини. Для заморозки найкраще підійдуть стиглі, яскраво-зелені екземпляри.

Як заморозити сирий зелений горошок

Це найпростіший і найшвидший спосіб заготівлі. Але врахуйте, що в результаті заморожені горошини можуть трохи потемніти і почати гірчити.

Для приготування гарячих страв можна попередньо не розморожувати горошок. Для використання в салатах спершу доведеться відварити зерна в підсоленій воді до м'якості, а потім остудити.

Що знадобиться

  • зелений горошок;
  • пакети із зіп-застібкою або звичайні поліетиленові.

Як робити

  1. Розкладіть підготовлений горошок по пакетах. Для компактнішого зберігання намагайтеся надавати пакунку плоскої форми.
  2. Злегка натисніть на пакет, щоб випустити з нього зайве повітря, закрийте застібку або зав'яжіть на вузол і покладіть у морозилку.

Як заморозити бланшований зелений горошок

Після невеликої термічної обробки заморожені зерна не будуть гірчити. До того ж для приготування будь-яких страв такий горошок не потрібно відварювати до готовності. Достатньо просто розморозити.

Що знадобиться

  • зелений горошок;
  • дві каструлі;
  • вода;
  • лід;
  • друшляк;
  • рушники;
  • пакети із зіп-застібкою або звичайні поліетиленові.

Як робити

  1. В одній каструлі закип'ятіть воду, іншу наповніть холодною чистою водою наполовину і додайте туди кілька кубиків льоду.
  2. У ємність з окропом засипте горошок і варіть 1 хвилину.
  3. Відкиньте овочі на друшляк, щоб стекла зайва рідина.
  4. Опустіть горошок у каструлю з крижаною водою. Перемішуйте його протягом 1-2 хвилин. Різка зміна температур зупинить процес приготування, що дасть змогу зернам зберегти пружність.
  5. Знову відкиньте горошок на друшляк і дайте стекти воді.
  6. Розкладіть заготовки на одному рушнику тонким шаром, а іншим промокніть зверху, щоб прибрати зайву вологу.
  7. Розкладіть бланшований зелений горошок по пакетах. Злегка притисніть їх, щоб випустити зайве повітря, і закрийте або зав'яжіть вузлом.
  8. Відправте упаковки в морозилку на зберігання.



Оставьте комментарий!

Комментарий будет опубликован после проверки

Вы можете войти под своим логином или зарегистрироваться на сайте.