×
Поиск по сайту


Як заморозити черешню на зиму

25
липня
2023
Середа Анна Миколаївна2150Кулінарія / /

Як заморозити черешню на зиму

Можна заготовити ягоди цілком, без кісточок або перетерті з цукром. Заморожені ягоди можна зберігати до чотирьох місяців.

Як підготувати черешню до заморозки

  1. Ретельно помийте черешню під холодною проточною водою. Відбракуйте зіпсовані екземпляри, у решти видаліть хвостики. Покладіть ягоди в друшляк і дайте стекти зайвій рідині.
  2. Розкладіть черешню в один шар на паперовому рушнику і дайте їй як слід обсохнути. Щоб процес йшов швидше, можна акуратно промокнути її зверху серветкою.
  3. Якщо ви плануєте заморожувати черешню без кісточок, видаліть їх спеціальним пристосуванням або звичайною зубочисткою. Для цього обламайте у неї гострий кінчик і видавіть кісточку з ягоди у напрямку до місця, де кріпилася плодоніжка.

Як заморозити цілу черешню на зиму

Цей спосіб дозволяє заморозити черешню як з кісточками, так і без.

Що знадобиться

  • черешня;
  • обробна дошка або таця;
  • харчова плівка;
  • пакети із зіп-застібкою або звичайні поліетиленові чи контейнери з кришкою.

Як робити

  1. Застеліть обробну дошку або тацю целофаном або обмотайте харчовою плівкою. Розкладіть ягоди в один шар так, щоб вони не стикалися одна з одною.
  2. Поставте тацю з черешнею в морозилку. Час заморозки залежить від температури в камері. У середньому на це піде 2-4 години.
  3. Дістаньте заморожені ягоди і розкладіть їх по пакетах із зіп-застібкою або звичайних поліетиленових. Притисніть мішечки, випустивши з них зайве повітря. Для економії місця в морозилці надайте їм плоскої форми. Закрийте застібку або зав'яжіть на вузол.
  4. Замість пакетів можна використовувати пластикові контейнери з кришкою.
  5. Відправте черешню в морозилку на зберігання.

Як заморозити черешню, перетерту з цукром

Для цього способу підійде черешня, очищена від кісточок.

  • що знадобиться
  • Черешня;
  • цукор;
  • глибока миска;
  • занурювальний блендер;
  • пластикові контейнери.

Як робити

  1. Покладіть ягоди в глибоку миску і засипте цукром. На 1 кг черешні знадобиться 100-200 г цукру, хоча ви можете додати більше або менше на свій смак.
  2. Подрібніть черешню з цукром занурювальним блендером до стану пюре.
  3. Розлийте масу по пластикових контейнерах, закрийте їх щільною кришкою.
  4. Відправте в морозилку на зберігання.



Оставьте комментарий!

Комментарий будет опубликован после проверки

Вы можете войти под своим логином или зарегистрироваться на сайте.