×
Поиск по сайту


Як заморозити смородину на зиму

25
липня
2023
Троценко Тетяна Олегівна2070Кулінарія / /

Як заморозити смородину на зиму

Усі дії будуть однаковими і для чорної, і для червоної, і для білої смородини. Заморожені ягоди можна зберігати до чотирьох місяців.

Як підготувати смородину до заморозки

  1. Відберіть стиглі ягоди без пошкоджень і гнилі. Ретельно промийте смородину під холодною водою, щоб видалити пил і сміття. Відкиньте на друшляк і дайте воді повністю стекти.
  2. Акуратно зніміть із гілочок ягоди, намагаючись їх не пом'яти. Чорну смородину легко відокремити руками, а з дрібною червоною і білою зручно використовувати звичайну виделку. Просто прочешіть нею гілочки, і ягоди без зайвих зусиль впадуть у миску.
  3. Промиті й очищені ягоди розкладіть на тканинному або паперовому рушнику, злегка промокніть і залиште на 1-2 години, щоб вони як слід просохли. Це особливо важливо, якщо ви заморожуєте смородину цілком. Через краплі вологи ягоди застигнуть однією грудкою.

Як заморозити смородину цілою

У цих ягід щільна шкірка, тому вони добре перенесуть заморозку в цілому вигляді. Потім заготовки можна використовувати для випічки та десертів.

Що знадобиться

  • смородина;
  • таця або дошка;
  • пластикові контейнери або пакети для заморозки;
  • маркер.

Як робити

  1. Чисту і суху смородину розкладіть в один шар на плоскій поверхні, наприклад на таці або обробній дошці.
  2. Поставте ягоди в морозильну камеру на 2-3 години. Коли смородина повністю замерзне, пересипте її в пакети для заморозки або пластикові контейнери.
  3. Щільно зав'яжіть пакети і закрийте ємності кришками, для зручності підпишіть упаковки маркером. Приберіть ягоди назад у морозилку для зберігання.

Як заморозити смородину з цукром

Протерті ягоди зручно розфасувати в невелику тару, щоб швидко розморожувати і додавати в десерти, каші, сир і напої.

Що знадобиться

  • 1 кг смородини;
  • глибока миска;
  • 300-500 г цукру;
  • занурювальний блендер;
  • пластикові контейнери з кришкою.

Як робити

  1. Ягоди викладіть у глибоку миску і засипте цукром. Зменшуйте або збільшуйте кількість піску на свій смак. Для чорної та білої смородини цукру потрібно менше, а для кислої червоної - більше.
  2. Подрібніть ягоди блендером. Добре перемішайте масу, щоб кристалики розчинилися.
  3. Перелийте смородину в контейнери. Під час заморозки маса розшириться, тому залишайте трохи вільного простору зверху. Закрийте ємності кришками, підпишіть і приберіть у морозилку.



Оставьте комментарий!

Комментарий будет опубликован после проверки

Вы можете войти под своим логином или зарегистрироваться на сайте.