×
Поиск по сайту


10 рецептів сирників, які зникнуть зі столу за кілька хвилин

13
серпня
2022
Семеренко Ольга Ярославівна36900Кулінарія

Класичні сирники з яйцем та борошном

1. Класичні сирники з яйцем та борошном

Інгредієнти:

  • 250 г сиру;
  • 1 яйце;
  • 1 столова ложка цукру;
  • 1½ – 2 столові ложки борошна.

Процес приготування

Змішайте сир, яйце та цукор. Маса має бути однорідної консистенції. Всипте в неї борошно, ретельно перемішайте і починайте смажити.

Сирники з манкою без борошна

2. Сирники з манкою без борошна

Інгредієнти:

  • 600 г сиру;
  • 1 яйце;
  • 3 столові ложки манної крупи;
  • 2-3 столові ложки цукру;
  • дрібка солі.

Процес приготування

Змішайте сир, яйце, манку, цукор та сіль до однорідної консистенції. Заберіть тісто в холодильник на 1 годину, а потім обсмажте.

Сирники без борошна з манкою та крохмалем

3. Сирники без борошна з манкою та крохмалем

Інгредієнти:

  • 2 яйця;
  • 2 столові ложки манної крупи;
  • 500 г сиру;
  • 3 столові ложки цукру;
  • 2 чайні ложки картопляного крохмалю.

Процес приготування

Злегка збийте яйця, всипте манку, перемішайте і залиште на кілька хвилин. Змішайте сир із яєчною сумішшю. Всипте в однорідну масу цукор і крохмаль і ретельно перемішайте. Обсмажуйте до золотистої скоринки.

Сирники без яєць та борошна

4. Сирники без яєць та борошна

Інгредієнти:

  • 200 г сиру;
  • 2 столові ложки манної крупи;
  • 1-2 столові ложки цукру;
  • дрібка солі.

Процес приготування

Змішайте сир, манку, цукор та сіль. Залишіть масу настоюватися на 15-30 хвилин. Потім зліпіть і посмажте сирники.

Сирники з рисовим борошном

5. Сирники з рисовим борошном

Інгредієнти:

  • 400 г сиру;
  • 3 столові ложки рисового борошна;
  • 1 яйце;
  • 1-2 столові ложки цукру;
  • дрібка солі.

Процес приготування

Перемішайте сир, рисове борошно, яйце, цукор та сіль до однорідної консистенції. Готуйте на сковороді чи духовці.

Сирники з яблуками

6. Сирники з яблуками

Інгредієнти:

  • 500 г сиру;
  • 2 яйця;
  • 2 яблука;
  • 2-3 столові ложки цукру;
  • 4-5 столових ложок борошна.

Процес приготування

Ретельно змішайте сир з яйцями. Очистіть яблука та натріть на великій тертці. Додайте їх разом із цукром до сиру і добре перемішайте. Всипте муку, борошно і розмішайте ще раз. Обсмажте до рум'яної скоринки.

Сирники з бананом без яєць

7. Сирники з бананом без яєць

Інгредієнти:

  • 200 г сиру;
  • 1-2 столові ложки манної крупи;
  • 1 столова ложка борошна;
  • 1 столова ложка цукру;
  • 1 стиглий банан.

Процес приготування

Змішайте сир з манкою, борошном та цукром. Пюруйте або дрібно натріть банан. Додайте його до сиру та ретельно перемішайте. Готуйте на сковороді чи духовці.

Сирники з гарбузом

8. Сирники з гарбузом

Інгредієнти:

  • 100 г вареного гарбуза;
  • 1 чайна ложка кориці;
  • 250 г сиру;
  • 1 яйце;
  • 1 столова ложка манної крупи;
  • дрібка солі;
  • 1-2 столові ложки цукру;
  • 2-3 столові ложки борошна.

Процес приготування

Пюрируйте гарбуз і додайте до нього корицю. Змішайте сир, яйце, манку, сіль, цукор і гарбуз і залиште на 20 хвилин. Додайте борошно до тіста і ретельно перемішайте. Готуйте до золотистої скоринки.

Сирники з морквою

9. Сирники з морквою

Інгредієнти:

  • 1 морква;
  • 250 г сиру;
  • 1 яйце;
  • 1 столова ложка борошна;
  • 1 столова ложка манної крупи;
  • щіпка цукру.

Процес приготування

Моркву почистіть та подрібніть на тертці. Змішайте овоч із сиром, яйцем, борошном, манною крупою та цукром. Поставте масу в холодильник на 20-30 хвилин, а потім посмажте сирники.

Сирники з картоплею

10. Сирники з картоплею

Інгредієнти:

  • 1 варена картоплина ;
  • 250 г сиру;
  • 1 яйце;
  • 1 столова ложка борошна;
  • 1 чайна ложка цукру;
  • дрібка солі.

Процес приготування

Натріть картоплю на дрібній тертці. Змішайте з сиром, яйцем, борошном, цукром та сіллю. Отриману масу охолодіть протягом 20-30 хвилин. Після цього приготуйте на сковороді або в духовці.

10 рецептів сирників, які зникнуть зі столу за кілька хвилин

7 секретів ідеальних сирників

  1. Успіх страви залежить від сиру. Він має бути свіжим, якісним та з однорідною текстурою. Якщо крупинки все ж таки є, перетріть їх через сито або збийте блендером. Сир не повинен бути дуже м'яким (або мокрим), інакше вам буде складно ліпити і готувати сирники.
  2. Не кладіть надто багато цукру, інакше сирники можуть підгоріти. Якщо вони здадуться недостатньо солодкими, подавайте їх з медом, згцщеним молоком, сиропом або варенням . До речі, у такому разі можна взагалі обійтися без цукру.
  3. Урізноманітнити смак та аромат звичайних сирників допоможуть горіхи, сухофрукти, кокосова стружка, кориця, ванілін, цитрусова цедра. Додайте їх на свій смак, але не переборщуйте.
  4. Тісто має бути досить густим, щоб із нього легко ліпилися кульки. Нічого страшного, якщо воно трохи липне до рук: просто покрийте долоні водою, олією або борошном. Але якщо, незважаючи на першу пораду, ви взяли м'який сир і тісто вийшло рідким, додайте трохи борошна чи манки. Тільки акуратно, інакше сирники стануть гумовими та не такими смачними.
  5. Щоб сформувати сирники, зачерпуйте приблизно по 1 столовій ложці підготовленого тесту та перекладайте в руку. Скачайте з тіста кульки і сплющіть їх. Як правило, сирники перед смаженням обвалюють у невеликій кількості борошна чи манки — так вони не чіпляються до сковороди. Сирні кульки можна сплющити відразу в борошні. Якщо у вас антипригарна сковорода або просто впевнені, що сирники посмажуться без проблем, пропускайте цей крок.
    Є й інший спосіб формування: присипте стіл мукою, викладіть туди все тісто і скачайте в ковбаску. Потім розріжте її на рівні шайбочки, надайте їм потрібну форму і, якщо треба, обваляйте в борошні.
  6. Розігрійте сковороду та змастіть її олією. Антипригарний посуд змащувати необов'язково. Викладіть сирники в один шар. Якщо їх багато, готуйте партіями. Обсмажуйте 3-4 хвилини на середньому вогні, поки низ сирників не покриється золотистою скоринкою. Потім переверніть їх, трохи зменшіть вогонь і готуйте ще приблизно стільки ж.
  7. Сирники можна запекти у духовці. Викладіть їх на деко, застелене силіконовим килимком або якісним пергаментним папером. При температурі 180 °C випікайте приблизно 15 хвилин. Потім акуратно переверніть сирники та готуйте ще 10 хвилин.


Оставьте комментарий!

Комментарий будет опубликован после проверки

Вы можете войти под своим логином или зарегистрироваться на сайте.